Agro Bodemvoeding gaat uitbreiden 

 

EMST - Het bedrijf Agro Bodemvoeding CV aan de Coöperatieweg in Emst gaat uitbreiden. Agro Bodemvoeding is een bedrijf dat meststoffen maakt voor tuincentra in Nederland, België en Duitsland.

Ook levert het bedrijf meststoffen voor de professionele tuinbouw en groententelers in 45 verschillende landen. Bij het bedrijf werken in totaal 35 mensen.

Het bedrijf heeft een tweede vestiging onder de naam Hubun bv in Bunschoten, en een verkoopkantoor onder de naam Memon bv in Arnhem. Het geheel valt onder de Holding Humemo.

Het bedrijf wil aan de Coöperatieweg in Emst een opslaghal bouwen met een grootte van 547 vierkante meter. Deze opslaghal komt in de plaats van een kantoorpand dat hier vroeger stond, maar dat en nu gesloopt is.

Voor de nieuwbouw heeft Agro Bodemvoeding grond nodig van de gemeente Epe. De gemeente wil de benodigde grond wel verkopen aan Agro Bodemvoeding.

Directeur Arres Huijgen: "Deze week gaan we beginnen met de bouw, in december willen we klaar zijn, voordat de vorst begint. In Emst doen we de productie van meststoffen. We leveren tegenwoordig al aan 45 landen. Organische meststoffen die we mengen met minerale meststoffen. Een niewe markt vormen de biologische meststoffen. Biologische kippenmest."

Agro Bodemvoeding koopt een stuk grond van 455 vierkante meter van de gemeente Epe. Het gaat om grond waar vroeger een karrenspoor liep.

 

Home