Eind aan gejakker bij Emst

EMST - Er komt een eind aan de hoge snelheden op de Vaassensebinnenweg bij Emst. Vanaf volgende week wordt de weg onderhanden genomen.

Er komen onder andere fietssuggestiestroken, drempels en plateau's op kruisingen. Deze maatregelen, in combinatie met een verbod om harder te rijden dan 60 km per uur moeten ervoor zorgen dat het er veiliger wordt. Gedurende de werkzaamheden is de weg afgesloten.

De Vaassensebinnenweg is een populaire sluiproute tussen Epe en Vaassen. Dankzij de lange, rechte stukken waar nu nog met maximaal 80 kilometer mag worden gereden, kunnen automobilisten razendsnel de circa acht kilometer afleggen. Sneller dan via de 'gewone' dorpenroute, die dwars door het dorp Emst loopt.

Er rijdt niet alleen veel sluipverkeer, ook landbouwverkeer maakt gebruik van de weg en in het seizoen is er tevens veel recreatieverkeer, waaronder fietsers. Bovendien pakt veel jeugd de fiets om naar de sportvelden van de vv Emst te rijden aan de Hanendorperweg. Op het kruispunt Vaassensebinnenweg-Hanendorperweg hebben zich alleen al tussen 2003 tot 2007 vijf ongelukken voorgedaan, terwijl in die periode vier ongelukken zijn gebeurd op het wegvak Vaassensebinnenweg, Hanendorperweg tot Bloemendaalseweg.

 

Home