VOOR U GELEZEN IN DE STENTOR VAN 14 SEPTEMBER 2010

EMST - De tweede fase van Gelders Kwartier, de nieuwe woonwijk in Emst, ligt goed in de markt. André van Laar van bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar, dat het plan ontwikkelt, is tevreden, zeker als hij de situatie erbij betrekt op de woningmarkt, waar sprake is van stagnatie.

Van Laar: "We hebben gezegd dat we gaan bouwen zodra zeventig procent is verkocht. Op dat percentage zitten we nog niet, maar het druppelt aardig door. De ervaring leert dat zodra er wat beweging is op het bouwterrein dat ook weer mensen aantrekt."

Die 'beweging' is er al enige tijd. De voormalige panden van het inmiddels naar Vaassen verhuisde bedrijf GMM Luchttechniek zijn meteen na de bouwvakantie gesloopt. Daarop is Ophof Infra begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Met de bouw van de woningen wordt volgende maand begonnen.

Vooral de verkoop van de achttien appartementen met een vanafprijs van 169.000 euro, loopt gesmeerd. Acht zijn inmiddels verkocht, terwijl er vijf opties tot aankoop zijn. De appartementen, die in drie bouwlagen verrijzen, kunnen worden ingedeeld als twee- of driekamerwoonruimte. Toekomstige bewoners hebben de beschikking over een lift, een parkeerplaats, een terras en tuin of een balkon. De appartementen krijgen een A-label, wat betekent dat ze energiezuinig zijn.

Behalve met de appartementen wordt ook een begin gemaakt met de bouw van zeventien eengezinswoningen met een vanafprijs van 219.000 euro. Zeven zijn er inmiddels verkocht, er zijn twee opties. Van Laar verwacht de komende weken nog meer concrete belangstelling. Verder bestaat de tweede fase uit twee vrije kavels en zes twee-onder-éénkappers met een vanafprijs van 297.000 euro. Deze wat duurdere huizen lopen niet zo hard. Volgens Van Laar komt dat omdat potentiële kopers eerst hun eigen woning willen verkopen. Hij heeft daar begrip voor. Met de bouw van twee-onder-éénkappers wordt begonnen als een blokje van twee is verkocht.  

Home