Nieuws over glasvezel internet buitengebied.

 

De gemeente Epe heeft gesproken met de bewoners van het buitengebied van de gemeente Epe. Er is o.a. voorlichting gegeven over de mogelijkheid tot realiseren van een glasvezelnet voor supersnel internet in het buitengebied. De firma Cif is op dit moment als enige partij bereid om een glasvezelnet aan te leggen in het buitengebied als tenminste 50% van de woningen een aansluiting willen. De gemeente Epe tekent zeer binnenkort een overeenkomst met Cif waarin goedkeuring gegeven wordt om de glasvezelkabel aan te leggen. De gemeente Epe heeft ons gevraagd om als ambassadeur op te treden, omdat ze zelf geen partij in dit traject kan zijn.

 

Het aanbod ziet er als volgt uit:

De firma Cif is eigenaar van de kabel. Als u een aansluiting op het glasvezelnet wilt hebben, betaalt u hiervoor € 9,95 per maand. De minimale contractduur bedraagt 12 maanden. Na deze periode kunt u het contract, indien gewenst, opzeggen. Vervolgens kunt u een keuze maken tussen drie providers voor een glasvezelabonnement dat voldoet aan uw wensen. De kosten hiervoor variëren van ongeveer € 50,00 tot € 90,00 per maand, afhankelijk van het door u gekozen abonnement. In de praktijk betekent dit dat u, afhankelijk van uw abonnementskeuze, kunt internetten, telefoneren en TV kijken via de glasvezelkabel. Er wordt onderzocht of het mogelijk is, om bij voldoende belangstelling een collectief contract te sluiten met een provider tegen een aantrekkelijk tarief. Om zo snel mogelijk te kunnen starten met de aanleg, is het nodig om te weten of er voldoende belangstelling is voor dit glasvezelnet. Met een beetje hulp van jullie allemaal is het vrij snel te regelen om een lijst samen te stellen van belangstellenden.

 

Hiervoor is een formulier gemaakt dat u via onderstaande link kunt invullen. Door het invullen gaat u geen enkele verplichting aan, bij voldoende belangstelling zullen de geïnteresseerden opnieuw worden benaderd. Het formulier dient uitsluitend om te inventariseren wie er mogelijk belangstelling heeft, zodat we weten of de 50% haalbaar is. Als u meehelpt en dit bericht deelt met uw buren en kennissen, dan weten we binnen enkele dagen of er voldoende belangstelling is. Hoe meer mensen er benaderd worden, des te sneller weten we of het haalbaar is.

 

Vul via onderstaande link het formulier in.

 

http://goo.gl/forms/4JGwvUrU9FPYJf8h2