Voor u gelezen in de Stentor

 

Huizen voor starters

 

In totaal worden voor eind april de 33 woningen van Fase I van woonwijk Gelders Kwartier opgeleverd. Na de zomer wordt er dan gestart met Fase II en Fase III. Fase II bestaat uit de bouw van (senioren) appartementen en eengezinswoningen. In Fase III worden de Ahoed (huisarts en apotheek onder één dak) en nog enkele woningen gebouwd. Fase II kan van start gaan als GMM Luchttechniek naar het bedrijventerrein in Vaassen kan verhuizen.

 

Gerben de Jong van Bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar laat weten dat alles op schema ligt. Het gebied wordt bouwklaar gemaakt en als de hal gesloopt wordt kan met Fase II worden begonnen. Dat zal na de zomer zijn. Voorzitter Sjoerd Bokma van Emster Belang is blij met het resultaat. Er gaat een langgekoesterde wens in vervulling. "We hebben erg lang gestreden voor betaalbare woningen voor starters en ouderen. Vaak moeten deze groepen uitwijken naar Apeldoorn of Epe, nu kan er een groep in Emst blijven wonen."
Hij is blij met hoe het hele project is gelopen. "Het is voor omwonenden altijd onzeker. Wat betekent een nieuwe wijk voor hun vrijheid? Ik vind dat de aannemer alles in goed overleg met de omwonenden heeft gedaan. Natuurlijk spreek ik niet iedereen, maar ik heb geen wanklank gehoord." Dat er een Ahoed komt in de wijk is heel goed volgens Bokma. "De huidige huisartsenpost barst uit zijn jas. Dat de basisvoorzieningen voor zorg in Emst blijven is heel belangrijk."

 

PDF Printversie    Home