Nieuwe beheerders van dorpshuis Emst

 

EMST - Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds van Rhijnstraat in Emst heeft sinds deze maand een nieuw beheerdersechtpaar: Jan en Netty van der Sluis uit Zwolle. "We zijn erg blij met ze", vertelt Bé Brummel, lid van het dagelijks bestuur van De Hezebrink. "Ze zijn heel enthousiast en zien veel mogelijkheden met de bowlingbaan." Harrie en Jolanda de Wilde hebben eind september na dertien jaar afscheid genomen als exploitanten van het dorpshuis.

Met pijn in het hart constateerden zij dat het voor hen financieel een te groot risico was om het dorpshuis langer te exploiteren. Er volgt nog een afscheidsreceptie in december.

Dan viert de Hezebrink ook haar veertig jarig jubileum. Het pand en de gymzaal is in die veertig jaar goed onderhouden. "Het is bijna een beetje dom dat we dat gedaan hebben, want we willen heel graag uitbreiden en renoveren, maar het ziet er allemaal nog heel goed uit."

De gemeente Epe is op de hoogte van de wensen, onder meer beschreven in de dorpsvisie van Emst, gemaakt door Emster belang. Nu is het nog wachten op de voltooiing van de andere dorpsvisies voordat er naar financiering gekeken wordt.

 

Home