Feestelijke viering van eerste lustrum van klompenpad Emst

 

http://veluweland.nl/lokaal/feestelijke-viering-van-eerste-lustrum-van-klompenpad-emst-132245#.V1bCcgSWE6E.email

 

“Natuurlijk Emst” Wandel- en landschapsfeest Klompenpad Schaveren 

Op zaterdag 25 juni a.s. is het 5 jaar geleden dat het klompenpad, het Schaverensepad in Emst officieel geopend is voor wandelaars. Klompenpaden zijn wandelroutes door boerenland, over onverharde paden en particuliere terreinen. Doel van de Klompenpaden is de toegankelijkheid van het cultuurlandschap vergroten. Op initiatief van het Emster Belang en door inzet van vele Emster vrijwilligers en medewerking van grondeigenaren en de gemeente Epe is op 25 juni 2011 het eerste Klompenpad in Emst, het Schaverensepad geopend. Op zaterdag 25 juni 2016 wordt het eerste lustrum op feestelijke wijze gevierd met verschillende activiteiten langs de verkorte route en streekmarkt op de centrale rustplaats op “Landgoed ’t Hanendorp” aan de Hanendorperweg 85 in Emst. Deze feestelijke dag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Epe en de Rabobank Noord Veluwe. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

 

De viering staat in het teken van wandelen, natuur en landschap en uiteraard gezelligheid. Zo zal er op de verkorte route (circa 5 km.) van alles te beleven zijn voor jong en oud. Het programma is zowel actief als informatief. Langs de route wordt informatie gegeven, o.a. door Het Geldersch Landschap en Kasteelen en de Stichting Sprengen en Beken over het gebied waarin men zich bevind. Er wordt een puzzeltocht en fotowedstrijd voor de jeugd gehouden (neem je fototoestel of mobieltje mee) en op Landgoed ’t Hanendorp wordt een streekmarkt ingericht. Hier vindt men stands van plaatselijke ondernemers met o.a. eten en drinken en stands die alles te maken hebben met natuur, landschap, historie en het buitenleven. Voor de kinderen de mogelijkheid om zich te laten schminken en een ritje te maken op de rug van een ezel. Onderweg kan men genieten van demonstraties van het werken met trekpaarden, ritje met een koets voortgetrokken door Friese paarden, de kunst van het schapen drijven met Border Collies en de scoutinggroep uit Vaassen. Onder deskundige leiding mogen er waterdiertjes gevangen worden in de poel, van dichtbij bekijken en dan uiteraard weer terugzetten in het water.

De start is bij Dorpshuis de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69  in Emst. Hier vindt u die dag alle informatie en deelname formulieren voor de puzzeltocht en fotowedstrijd. Wilt u deelnemen aan de activiteiten dan kunt u starten tussen 10.00 en 13.30 uur. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk en koffie/thee en ranja langs de route en op de streekmarkt zijn geheel gratis. Uiteraard kunt u ook het Klompenpad op andere tijden bewandelen en ook als u de hele route (10 km.) wandelt komt u langs alle activiteiten en streekmarkt. Deelname aan activiteiten is op eigen risico.

De Werkgroep Klompenpaden hoopt vele wandelaars te mogen begroeten!!

 

De route is niet geschikt voor minder validen.

De streekmarkt is eventueel ook te bereiken per auto of fiets, parkeren is mogelijk bij de naastgelegen Voetbalvereniging Emst, aan de Hanendorperweg.