Vrijwilligers uitstapje Klompenpad

Op zaterdag 25 oktober hebben de vrijwilligers van de Klompenpaden een uitstapje gemaakt naar Wapenveld. Daar werd een stukje van het “Paddenpad” gelopen en een bezoek gebracht aan “Vrieze’s Erfgoed” .  De groep werd ontvangen, op de deel van de oude geheel gerenoveerde boerderij, met koffie en koek. Jan Nitrauw , vrijwilliger van de Wapenveldse Molenstichting gaf een boeiende uit één zetting van het ontstaan van Vrieze’s Erfgoed.

 

De molen kon bezichtigd worden en de jonge molenaar (19 jaar) dwong veel respect af door zijn enthousiasme en kennis van deze korenmolen. Op het terrein zijn verder een bijenstal en een  insectenhotel te vinden. Op de zolder van de boerderij is op dit moment een expositie ingericht van de onlangs opgegraven Halifax. Het opgraven van dit vliegtuig, dat in de oorlog is neergestort, is deze zomer afgerond .  De groep vrijwilligers uit Emst was zeer onder de indruk van hetgeen zij deze ochtend over de historie van dit stukje Wapenveldgezien en gehoord  hebben.

 

 Tot slot hebben zij een bezoek gebracht aan het graf van Willem Vrieze die op zijn eigen terrein begraven ligt.

Na de terug wandeling naar het startpunt van het Paddenpad weer richting Emst waar bij Eetcafé van de Schepop de lunch werd genuttigd. Een mooie, gezellige en boeiende ochtend die mede mogelijk werd gemaakt door de sponsoren van de Klompenpaden Emst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home