Voor het controleren en onderhouden van de Klompenpaden, Schaverensepad en het Loobrinkerpad zijn de Werkgroep Klompenpaden en het Emster Belang op zoek naar vrijwilligers.

 

Vele handen maken licht werk is een bekend gezegde en dit is zeker ook van toepassing op het goed bewandelbaar houden van de Klompenpaden in Emst.  De Werkgroep is zeer verheugd dat, zowel voor het controleren als voor groot onderhoud  zich al enkele vrijwilligers hebben aangemeld.

 

Voor de controles zoeken wij nog enkele vrijwilligers die de routes (of een deel ervan)wandelen en daarbij letten op eventueel afval, ontbrekende of slecht zichtbare paaltjes en wegens begroeiing onbegaanbare paden. De routes zijn ook (bijna )geheel te fietsen. De waarnemingen kunnen worden gemeld bij de coördinator die vervolgens  contact opneemt met de onderhoudsvrijwilligers.

 

Voor het onderhoud zoeken wij vrijwilligers die op afroep de paaltjes vrij willen maken van begroeiing en waar nodig een nieuwe paal willen plaatsen.  Voor deze werkzaamheden zijn een bosmaaier en ander benodigd gereedschap aanwezig.

 

Hebt u interesse om “Klompenpad-vrijwilliger” te worden dan bent u van harte welkom om, geheel vrijblijvend, een informatieavond bij te wonen  op dinsdag 25 september a.s.  in

Het Ebbenhuis aan de Hogeweg in Emst. De aanvang is 20.00 uur.

 

De heer Erik van Eek zal, namens de Stichting Landschapsbeheer Gelderland, uitleg geven over het concept Klompenpaden in het algemeen en hoe deze wandelroutes te controleren en te onderhouden. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Graag tot ziens op 25 september.

Hartelijke groeten namens de Werkgroep Klompenpaden,

 

Johan Koop (coördinator Klompenpaden) tel: 661995

Ankie Lammers (contactpersoon Emster Belang)tel: 661930

Hans Buers

Cees Amende

Home