Plantdag 8 februari 2013

Op zaterdag 8 februari werd de , voorlopig laatste, plantdag georganiseerd door de Werkgroep "Aantrekkelijke Erven" onderdeel van het Emster Belang.

Op het erf van de fam. Keizer aan de Nijbroekerweg was het plantgoed verzameld en kon het worden afgehaald door de deelnemers.

Eén van de deelnemers is de fam. Chen van Restaurant de Lange Muur aan de Eperweg in Emst. Het restaurant bestaat dit jaar twintig jaar en het vervangen van de huidige beplanting is de eerste activiteit waarmee de familie het twintig jarig bestaan in Emst wil vieren.

Wethouder van Nuys van de gemeente Epe noemde Emst een goed voorbeeld van een gemeenschap die gezamenlijk mooie dingen tot stand kan brengen. Het ervenproject heeft een grote bijdrage geleverd aan een cultuur historisch landschap. In totaal zijn er in de afgelopen paar jaar op ongeveer 50 erven cultuurhistorische beplanting aangebracht.

De heer van Nuys was dan ook graag bereid de familie Chen een handje te helpen met het inladen van het aangeschafte plantgoed.

Home