Voor u gelezen...Glazvezel update 16-01-2013

ANP

EPE - De dorpen Vaassen, Emst en Oene krijgen zeker een glasvezelnetwerk voor snel internetverkeer, het dorp Epe zit nog even in de wachtkamer.

Verschillende acties van kabelaar Reggefiber in de afgelopen maanden, waarbij ook provider KPN nadrukkelijk was betrokken, hebben ertoe geleid dat in Vaassen, Emst en Oene dertig procent van de huishoudens te kennen hebben gegeven over te willen stappen op glasvezel. Het dorp Epe zat op de peildatum van medio september op 27 procent.

Omdat Epe zo dicht bij de vereiste dertig procent zit, heeft Reggefiber besloten de inschrijftermijn met nog vier weken te verlengen tot 14 oktober in een poging alsnog die dertig procent te halen.

Salesmanager Henk Holtrigter van Reggefiber laat desgevraagd weten dat het in Epe gaat om zo'n 250 abonnementen die nog binnengehaald moeten worden.

Dertig procent is volgens Holtrigter een 'keiharde' ondergrens. "Dat heeft te maken met de investeerders die er veel geld in stoppen. Er gaan vele miljoenen de grond in", zegt hij. Als Epe ook de dertig procent haalt, zijn er in de hele gemeente zo'n 3500 huishoudens die overstappen op glasvezel.

Home