Voor u gelezen in de Stentor van dinsdag 12 juni 2012

 

Feestelijke opening tweede Klompenpad

Het klompenpad Loobrinkerpad. Foto Emster Belang

 

EMST - Emster Belang opent zaterdag haar tweede Klompenpad, het Loobrinkerpad. De opening valt samen met het tienjarig jubileum van de Klompenpaden en daarom zijn er, aansluitend aan de officiële opening, allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Wandelen, natuur en landschap staan daarbij centraal.

Klompenpaden zijn wandelroutes door boerenland. Ze gaan zo veel mogelijk over onverharde paden en particuliere terreinen. Emster Belang zette in 2011, in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Schaverensepad uit, een klompenpad aan de westzijde van Emst. Nu is aan de oostzijde van het dorp het Loobrinkerpad ontwikkeld. Hieraan hebben veel Emster vrijwilligers hun medewerking verleend, alsmede diverse grondeigenaren en de gemeente Epe.

De feestelijkheden zijn op het terrein van boerenhoeve De Emsterhof aan de Brinkerweg 27 in Emst. Belangstellenden zijn vanaf 13.15 uur welkom. Op het terrein is catering aanwezig en de blaaskapel De Heuischudders uit Emst zorgt voor de muzikale noot. Scoutinggroep Van Isendoorn uit Vaassen is aanwezig met een acht meter hoge klimwand voor de jeugd en er is de mogelijkheid om zelf broodjes te bakken en een eigen button te maken.

Burgemeester Hans van der Hoeve verricht om half twee de officiële opening. Vervolgens zijn er allerlei wandelactiviteiten. Voor de jeugd is er een puzzeltocht uitgezet met vragen en opdrachten die te maken hebben met natuur en landschap. Onder leiding van een gids kan er een educatieve wandeling gemaakt worden door het onlangs heringerichte natuurgebied het Vossenbroek. Het gebied is eigendom van Het Geldersch Landschap en is een één van de weinige plekken in Nederland met natuurlijk broekbos. De gids zal uitleg geven over het hoe en waarom van de herinrichting van het Vossenbroek.

Natuurlijk kan ook op eigen gelegenheid het Loobrinkerpad worden gelopen. De totale route is circa tien kilometer lang. Startpunt is dorpshuis De Hezebrink aan de ds. Van Rhijnstraat. De met paarse (klompen)bordjes gemarkeerde route loopt over de Emsterenk, langs beken en vijvers , recreatiegebied Kievitsveld en door het Vossenbroek. De route kan worden verkort tot circa vijf kilometer of te verlengen tot vijftien of twintig kilometer doordat ze aansluit op het Schaverensepad. Een brochure over het Loobrinkerpad is vanaf zaterdag verkrijgbaar bij de middenstand in Emst.

Het Loobrinkerpad is mogelijk gemaakt door medewerking van Het Geldersch Landschap en het recreatieschap RGV, met financiële ondersteuning van de gemeente Epe, Rabobank N/O Veluwe, de Provincie Gelderland en het Ministerie van EL&I. www.klompenpaden.nl

Home