Voor u gelezen in De Stentor

Goed jaar voor recreatieplassen

EMST - De veertien recreatiegebieden van de RGV, waaronder het Heerderstrand en het Kievitsveld bij Emst, trokken vorig jaar ruim 3,5 miljoen bezoekers (om precies te zijn 3.515.500). De RGV is daarmee tevreden: ze spreekt van een goed recreatiejaar.

De laatste jaren liepen de bezoekersaantallen uiteen van ruim 2,2 miljoen tot 4,2 miljoen. Topjaar was 2003, met in totaal 4.234.000 bezoekers, het 'slechtste' jaar 2007, met toch nog altijd 2.259.200 bezoekers.Van de 3,5 miljoen bezoekers vorig jaar brachten er 112.500 een dag door op het Kievitsveld en bijna 160.000 op het Heerderstrand. De Zandenplas bij Nunspeet trok vorig jaar 90.000 bezoekers. Meest bezocht recreatiegebied is Bussloo, met meer dan een miljoen bezoekers in 2010, 1.110.000.

Kinderen kunnen naar hartelust met water spelen op het Kievitsveld. foto RGV

e RGV - aanvankelijk betekende de afkorting Recreatie Gemeenschap Veluwe - beheert veertien recreatiegebieden op de Veluwe en het Rijk van Nijmegen. Juni en juli waren vorig jaar de topmaanden, met veel zomerse dagen met meer dan 25 graden en zelfs tropische dagen van meer dan 30 graden. In die maanden trokken mensen er massaal op uit om verkoeling te zoeken in en bij het water. Augustus gooide roet in het eten: het was de één na natste augustusmaand sinds 1906. Die maand maakte uiteindelijk dat de RGV geen nieuw record kon betreft de bezoekersaantallen.

De toegang tot de recreatiegebieden is op zich gratis. Alleen wordt een vergoeding gevraagd voor het parkeren: vijf euro per voertuig in het hoogseizoen (dat loopt van 1 mei tot 16 september) en twee euro in het laagseizoen. Op 1 mei gaat ook de nieuwe RGV-parkeerpas 2011-2012 in. Deze is tot 1 mei 2011 tijdens de voorverkoopactie extra voordelig te bestellen, vanaf 32,50 euro. De voorverkoop start begin maart.

Ook als het minder zomers weer is zijn de recreatiegebieden van de RGV de moeite waard, stelt de beheerder: "Kievitsveld biedt op warme dagen volop water- en strandplezier. Bij minder warme dagen is het gebied ideaal voor een wandeling. Op de waterskibaan van het Kievitsveld, Burnside Cablepark, komen beginners en gevorderden aan hun trekken op de teleskibaan. Zowel waterskiën als wakeboarden behoort tot de mogelijkheden. Wie geen zin heeft actief bezig te zijn kan wellnessresort De Veluwse Bron bezoeken voor een dag totale ontspanning." Ook het Heerderstrand heeft enkele attracties waarmee het zich onderscheidt van de andere recreatieplassen: "Voor kinderen is er de speciaal uitgezette en leerzame Dieren-ABC-Wandelroute. En wie op een andere manier actief wil zijn kan terecht bij Pitch&Putt Golf Heerde," aldus de RGV.

Voor meer informatie of het bestellen van de RGV-parkeerpas: www.kievitsveld.nl ; www.heerderstrand.nl ; www.rgv.nl .

Het hoofdkantoor van de recreatiegemeenschap RGV Bad- en Zweminrichtingen BV bevindt zich in Arnhem, tel. 026 3848800

Home