Voor u gelezen in De Stentor, november 2011

 

Stukje Klompenpad erbij in Emst

 

Een groep vrijwilligers is onlangs bezig geweest om de verkorte route aan het leggen van het Loobrinkerpad, het tweede klompenpad ten oosten van het dorp Emst. Zie foto's hieronder.

 

Dankzij een aantal vrijwilligers heeft Emst er weer een stukje Klompenpad bij gekregen. Ten oosten van het dorp hebben ze vijf kilometer wandelpad van palen en bewegwijzering voorzien.

Het gaat om de verkorte route van het Loobrinkerpad. De totale route is 10 kilometer, maar die kan nog niet helemaal worden uitgezet omdat het (toekomstige) natuurgebied het Vossenbroek nog niet toegankelijk is voor wandelaars.

Het Emster Belang, dat initiator is, heeft gemeend alvast de verkorte route 'bewandelbaar' te maken. Daardoor is het nu mogelijk om via het Schaverensepad - het al bestaande Klompenpad ten westen van de Hoofdweg - op de verkorte route van het Loobrinkerpad te komen. Zo kan een wandeling worden gemaakt van 15 kilometer.

Het Loobrinkerpad loopt via de Emsterenk, 't Smallert en het Kievitsveld en laat de wandelaar kennis maken met een zeer gevarieerd landschap.

De officiële opening van de totale route en het uitkomen van de brochure van het Loobrinkerpad zal naar verwachting in het vroege voorjaar plaatsvinden.

Eind juni werd het eerste Klompenpad geopend. Het start- en eindpunt van beide Klompenpaden is bij dorpshuis de Hezebrink. Vanwege het toeristisch-recreatief belang heeft de gemeente Epe geld gestoken in de wandelpaden

 

Home